! Добро пожаловать в
Сегодня Апреля 20, 2025, 20:15:56

Автор Тема: (Укр.) Кращий комплект  (Прочитано 1773 раз)

0 Жителей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Zitriana

• Активность: 0%
  • Спасибок получено: 17
    • Просмотр профиля
(Укр.) Кращий комплект
« : Мая 02, 2011, 18:40:35 »
   Київ завжди такий гарний весною! Зелені та білі дерева, свіжий аромат квітів і скошеної трави - все це притягує, немов магніт. А ще весна - це сезон кохання. Ну, всі так вважають, здається. Хоча, це більше схоже на сезон історій про кохання. Так, це більш досконале визначення. Ось і я піддалась сезону…
   Це був звичайний весняний день: сонечко сяє, все цвіте, все квітне, кішки деруться, коти дивляться - все як завжди. І я, як частина цієї картини: руда, як іржавий чайник, у зеленому сарафані та у відносно білих кедах. Поруч зі мною моя подруга: брюнетка з короткою зачіскою та масою різнокольорових шпильок, які разом складають неабияку жменю, одягнена у джинси та рожеву майку. Ми дві по-різному яскраві дівчини пробиваємось серед товпи жінок, які щойно вийшли з торгівельного центру. Проблемою були не самі жінки, бо вони всі були настількі худощаві, що їх вітер здуває, а пакети, кожен розміром з великий телевізор. Мене, правду кажучи, завжди дивувало, що одну-дві кофтинки кладуть у такі великі пакети. Ці жінки доросліші за мене, їм вже років десять як не треба таскати фізкультурну форму - тоді нащо вони їм такі великі?!
   Та повернемося до яскравого дуету. Ось ми просуваємося до парку.
- Просунулись, далі що? - питає мене подруга, яку ми у дворі кличемо Шпулька через її манію на яскраві шпильки.
- А тепер відпочинемо, бо я трохи не позадихувалась від такого різноманіття парфум! - хрипло відповіла я.
   Тим часом торгівельний центр випустив ще одну порцію жінок з пакетами. Цокіт їх босоніжок гучно відбивався на цьому боці дороги.
- Диви, ще одна хмара пакетів. Зараз і нас позносить. - всміхнулась Шпулька.
- Що?!
- Кажу, підемо звідси в глиб парку!
- Ага!
   Ми швидко втікли з тієї лави подалі від гаміру. Чого нас у магазин потягнуло тоді? Краще-б ми відразу вглиб парку пішли. Там було так тихо і затишно. Ми з подругою постелили свої курточки на траву та сіли. Я дістала пляшку лимонаду і ми разом повільно її випили.
- Гармонія… Мені зараз так добре, що я вже нічого не хочу.
- Це як після тесту з зарубіжної - відповіла Шпулька - вже всеодно куди поквецяла ті букви.
   Тут я підскочила. Подруга моя, спочатку здивувалась, але потім теж встала. Нашу дівочу увагу привернула одна «картина». По асфальтовій доріжці на роликах їхала пара: хлопчик і дівчинка нашого віку. Він їхав прямо за нею і тримав її за руки. Вони посміхалися. Ще десь хвилину ми їх бачили, а потім вони звернули кудись і зникли.
   Шпулька дивилась зараз не на місце де вони зникли, а на мене - я очей звідти не зводила. Вона підійшла ближче до мене і хитро так усміхнулась:
- Теж хлопця хочеш?
- Ти бачила?
- Так, подруго, це весна. Нічого, не старенькі ще - знайдем когось…
- Ти бачила?!
- Дай договорити!
   Я повернулася до Шпульки и тряхнула її за плечі.
- Ти це бачила?! Я такі ролики з дитинства хочу! Саме такі! Я їх ще в торгівельному центрі бачила, але вони стільки коштують, що в мене очки повилазили на ту ціну!
   Шпулька була у шоці. Через хвилину суцільної тиші вона розсміялась:
- Кому що, а курці - просо!
   Після цього ми ще довго реготали над цією історією і переказували усім друзям. В кінці кінців всі вони поскидались і подарували мені на День Народження ті самі ролики. Хоча всі дуже здивувались коли дізнались що я і справді люблю ці ролики і як тільки приходить весна - я їх дістаю і ми зі Шпулькою катаємось у парку. А дівчинка з такими самими роликами їздить собі сама по парку з червоними очима і заздрить що з моїми роликами в комплекті була хороша подруга.

О критике - если пишете что плохо, пишите и что хорошо; не развивайте битву в комментариях изза того что мнения не сходяться - писателю не приятно смотреть как изза его произведения портиться у читателей настроение; граматические и другие ошибки вскоре исправлю (я уверена что они там есть) :)
KnK~

Оффлайн Хель

• Гильдия менестрелей
  • Спасибок получено: 0
  • Жду Тебя
    • Просмотр профиля
Re: (Укр.) Кращий комплект
« Ответ #1 : Мая 04, 2011, 17:25:56 »
Мне нравится, что очень ненавязчиво и искренне)
Самый романтичный романтик (с) Tirex.

Оффлайн Zitriana

• Просмотр профиля
« Ответ #2 : Мая 04, 2011, 18:53:47 »
Точно что искренне - "Я" это я ::)
Вообще-то, на произведение натолкнуло две вещи: ранее нарисованная картинка и домашка по укр. языку))
KnK~

Оффлайн Prince Gorr

• Правитель Террона
  • Магистр
  • Спасибок получено: 96
  • Да не погаснет у Вас Солнце!
    • Просмотр профиля
    • Замок Террон (3-я ипостась)
« Ответ #3 : Мая 09, 2011, 16:35:23 »
   Ну что о же, действительно похоже на домашку по укр. языку. Сильно заметно, что в повседневной жизни ты пользуешься исключительно русским. Очень много фразеологизмов использованы не совсем корректно, есть русизмы. Предложения сложные и кажется часто не согласованные. Могу более детально описать где и что, но было бы неплохо, если бы ты сама нашла недоработки и исправила их. Но особенно мне хотелось бы узнать, что ты подразумевала под фразой "кішки деруться"?
   Кстати, а ещё, я не понимаю, почему "женщины с сумками" из супермаркета выходят "порциями"? Я ещё понимаю, из метро, но из счупермаркета??? Там что, отпускают товар только группам по 50 человек? Непонятненько =)
   Что касается позитивных сторон: хорошо подан дух весны с точки зрения школьниц-старшекласниц, впечатления солнечности и яркости весеннего дня.
За сим прощаюсь,
Принц Горр

Оффлайн Zitriana

• Просмотр профиля
« Ответ #4 : Мая 09, 2011, 23:55:41 »
Спасибо ^_^ Я еще поработаю над этим текстом, надеюсь время позволит. На счет русского - это точно ;D
KnK~

Оффлайн Qvinta

• Спасибок получено: 0
  • Khin Raela Qvinta
    • Просмотр профиля
« Ответ #5 : Июля 06, 2011, 16:45:36 »
Я помню этот рассказ ^_^
Как всегда с юмором, в твоем духе. ^_^
Why do all good things come to an end?